ukenru
rozkradannya-ponad-100-mln-grn-vikrili-v-kiyevi

Розкрадання понад 100 млн грн викрили в Києві

 • 7412 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Правоохоронці ліквідували центр мінімізації, через який розкрадено понад 100 млн грн бюджетних коштів у Києві. Про це УНН повідомили у прес-службі ДФСУ.

Встановлено, що розкрадання коштів, виділених з бюджету Києва, здійснювали службові особи комунального підприємства. У подальшому кошти обготівковувалися через конвертаційно–транзитну групу. Сума розкрадених бюджетних коштів становить понад 100 млн грн.

За місцем розташування офісних приміщень, місцями проживання фігурантів та в банківських установах проведено п'ять обшуків, за результатами яких вилучено комп’ютерну техніку, первинну документацію та чорнову бухгалтерію.

Окрім того, встановлено одного із організаторів вказаної схеми – 44-річного уродженця Київської області. Вказаний громадянин з початку 2016 року знаходився у державному розшуку за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого організованою групою осіб в особливо великих розмірах.

Під час обшуку за місцем переховування злочинця вилучено шість одиниць незареєстрованої бойової та мисливської зброї та понад 200 одиниць боєприпасів до неї.

За рішенням суду правопорушнику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП