rozkradannya-5-mln-grn-na-zakupivli-plr-testiv-dlya-ukrzaliznitsi-sud-areshtuvav-ekstradovanogo-pidozryuvanogo

Розкрадання 5 млн грн на закупівлі ПЛР-тестів для Укрзалізниці: суд арештував екстрадованого підозрюваного

 • 793309 переглядiв

КИЇВ. 14 серпня. УНН. Вищий антикорупційний суд взяв під варту підприємця Вадима Ханенка, який є одним з підозрюваних у справі щодо замаху на заволодіння 5 млн грн коштів Укрзалізниці під час закупівлі ПЛР-тестів. Про це УНН повідомляє з посиланням на САП.

Цитата

«Вищий антикорупційний суд за клопотанням прокурора САП застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 805 тис. 200 грн застави стосовно одного з підозрюваних у справі щодо замаху на заволодіння грошовими коштами у розмірі 5 млн грн під час закупівлі ПЛР-тестів, а саме представника комерційної структури», - йдеться в повідомленні.

Деталі

Як повідомлялося раніше, з 2022 року вказана особа перебувала у міжнародному розшуку. Влітку 2023 року завдяки співпраці з компетентними органами Словацької Республіки підозрюваного затримали, а екстрадиційний запит України задовільнили. 11 серпня вказану особу екстрадовано в Україну.

«Всього у кримінальному провадженні повідомлено про підозру 8 особам. Наразі триває ознайомлення сторони захисту з матеріалами досудового розслідування», - інформує САП.

Нагадаємо

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2020 році службові особи Укрзалізниці розробили схему “відмивання” коштів під час закупівлі послуг з проведення ПЛР-тестування на COVID-19. Для цього вони штучно завищили очікувану ціну закупівлі однієї одиниці на понад 400 гривень, у порівнянні з ринковою.

А після забезпечили перемогу в тендерній закупівлі заздалегідь підібраного суб’єкта господарювання. Якби оборудка спрацювала, співучасники отримали б виторгу майже у 5 млн грн. Однак через непроходження внутрішньої процедури погодження, договір не уклали.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У США під час авіашоу впав радянський винищувач МіГ-23

     • 2044448 переглядiв

    Виплати до Дня Незалежності: хто отримає та скільки

     • 5364822 переглядiв