ukenru
rozkhoditsya-z-minskikh-ugodami-na-1-4-tis-km-ukrayina-v-tkg-sperechalasya-z-rosiyeyu-pro-ponyattya-ordlo

Розходиться з мінськими угодами на 1400 км: Україна в ТКГ сперечалася з Росією про поняття "ОРДЛО"

 • 48294 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. На переговорах у межах Тристоронньої контактної групи сьогодні порушили  питання про те, на яку територію поширюються Мінські домовленості, адже за фактом російські НЗФ захопили на 1,4 тис. км більше, ніж вказано в цих документах. Про це в Facebook написав член української делегації в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу Сергій Гармаш, передає УНН.

Цитата:

"Ми як і раніше намагаємося з'ясувати у представників Росії, яку ж територію вони розуміють під поняттям "ОРДЛО". Тому що та, яка, за фактом, була захоплена російськими НЗФ, на 1400 км більше, ніж зафіксована в Мінських угодах, і на яку, тоді, територію поширюються Мінські домовленості - залишається не зрозумілим", - написав Гармаш.

Деталі

За словами члена української делегації, на це питання Україна також не отримує чіткої відповіді, хоч воно і записане в Мінських угодах.

Окрім того, він повідомив про те, що на сьогоднішньому засіданні робочої групи з політичних питань "як ніколи часто" порушувалося питання про сторони військового конфлікту.

"Представники Росії стверджували що це Україна і "Донбас" (що вони розуміють під цим поняттям - неясно. Напевно, частина Донецького вугільного басейну в Ростовській області РФ). Також з того боку звучав варіант - "народ Донбасу" (теж не зрозуміло, що не поділили з Україною жителі Покровська, Добропілля, Краматорська, Маріуполя... плюс півтора мільйона вимушених переселенців). Ми чітко вказали, що конфліктують Росія і Україна", - пише Гармаш.

За його словами, до згоди у визначенні сторін конфлікту учасники переговорів ще не дійшли.

Контекст

Чергові засідання в межах Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі заплановані в режимі відеоконференції на 16-17 лютого.

На поточних засіданнях ТКГ, окрім стандартної порядку денного, планують обговорити численні порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань РФ.

Українські Національні Новини

Політика