rozirvannya-dogovoru-orendi-sud-vidmoviv-u-zabezpechenni-pozovu-upts-mp-do-kiyevo-pecherskoyi-lavri

Розірвання договору оренди: суд відмовив у забезпеченні позову упц мп до Києво-Печерської лаври

 • 555684 переглядiв

Деталі

Як зазначено в ухвалі, разом з позовною заявою позивачем було подано заяву про забезпечення позову у якій він просить заборони ... Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра» ... вчиняти будь-які дії, спрямовані на здійснення перешкод Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви ... у користуванні майном.

Цитата

"Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю", - повідомили у Мінкульті із посиланням на ухвалу суду.

Нагадаємо

У МКІП 10 березня заявили, що "упц (мп) зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня". Це стосується усіх приміщень, які орендує упц (мп) в Лаврі.

У відповідь Свято-Успенська Києво-Печерська лавра/Чоловічий монастир упц (мп) подав 23 березня позов до суду через розрив договору щодо Києво-Печерської лаври.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перешкоджання роботи комісії Мінкульту в Лаврі: подано заяву в поліцію

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі