ukenru
rozgrom-okupantiv-na-perepravi-cherez-siverskiy-donets-nyt-povidomiv-pro-blizko-400-znischenikh-zagarbnikiv

Розгром окупантів на переправі через Сіверський Донець: NYT повідомив про близько 400 знищених загарбників

 • 235482 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. На початку травня під час спроби переправи через річку Сіверський Донець загинули близько 400 російських військових, повідомляє The New York Times, пише УНН.

Цитата

"Невдала переправа, що мала місце в цьому місці протягом декількох днів на початку травня, стала для російської армії однією з найбільш смертоносних битв війни. Її сили намагалися оточити українських солдатів у сусідньому місті Сєвєродонецьк, але натомість самі опинилися в оточенні, заблоковані річкою та українською лінією фронту. Загинуло щонайменше 400 російських солдатів, переважно від артилерійських обстрілів", - пише видання.

Деталі

NYT вказує, що не зумівши захопити великі міста, такі як столиця України Київ або відрізати все узбережжя Чорного моря, російські військові здіснили спробу великого оточення українських військ на сході. "Зараз, коли Україна заблокувала один із основних маршрутів наступу біля міста Ізюм, ці зусилля видаються важкими", - зазначається у статті.

Тож, я пише видання, найближчою метою російських сил стало менше оточення - Сєвєродонецька, яке все ще перебуває під контролем України.

"Військові аналітики та представники західної розвідки вважають, що московським силам доведеться зіткнутися з жорстокими боями у міських умовах, якщо вони намагатимуться повністю захопити Сєверодонецьк, і що їм буде важко розпочати наступ углиб України", - відзначає видання.

Доповнення

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що російські окупанти можуть провести наземний наступ для захоплення Сєвєродонецька у найближчі дні.

Українські Національні Новини

Суспільство