ukenru
rozbiyni-napadi

На Чернігівщині розбійники під виглядом соцпрацівників грабували пенсіонерів

 • 9844 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Поліція затримала підозрюваних у серійних пограбуваннях пенсіонерів у селах Чернігівської області. Про це повідомив сектор комунікації обласної поліції, передає УНН.

"Останнім часом до поліції Чернігівщини почали надходити повідомлення про скоєння низки однотипних пограбувань та розбійних нападів на оселі сільських пенсіонерів. Невідомі називалися соціальними працівниками або збирачами металобрухту та проникали до помешкань, після чого нападали на стареньких, зв’язували їх або завдавали їм тілесних ушкоджень, вимагаючи віддати заощадження. Отримавши бажане, швидко зникали. Приголомшені нападами люди, особливо з урахуванням віку, не могли до пуття пригадати прикмети розбійників. Лише пам'ятали, що ті смаглявої зовнішності", - йдеться в повідомленні.

Останній такий напад стався в Козелецькому районі кілька днів тому. Представившись соцпрацівником, невідомий увірвався в оселю літнього чоловіка, побив його та зачинив у кімнаті. Сам обнишпорив увесь будинок. Тим часом спільниця зловмисника страхувала його, залишаючись на вулиці. Коли злочинець знайшов заховані у скрині 12 тисяч гривень, він їх забрав, і обоє втекли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині розбійники у масках напали на ювелірний магазин 

Поліція вирахувала підозрюваних. Правоохоронцям вдалося їх затримати, підозрювані пересувалися автівкою.

"Затримані виявилися жителями Носівського та Козелецького районів. Причому лідер злочинної групи вже перебуває у розшуку за підозрою в скоєнні розбійного нападу на Волині. Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України", - зазначили у ГУНП.

Після затримання поліція провела низку обшуків. У результаті них виявили докази по останнього нападу на літнього чоловіка та низку матеріальних цінностей, які засвідчують зайняття зловмисників злочинною діяльністю: ордени та медалі ветеранів, речі потерпілих. Крім того, вилучено авто, на якому пересувалися злочинці.

Це угруповання підозрюється у скоєнні серії розбійних нападів та пограбувань у декількох районах Чернігівської області. Також перевіряється можлива причетність затриманих до аналогічних злочинів у інших регіонах України. Поліція проводить досудове розслідування. Тривають слідчі дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд арештував членів банди, яка грабувала заможних харків'ян

Нагадаємо, на Львівщині затримали групу осіб, які підозрюються у скоєнні розбійних нападів на пункти обміну валют та інших злочинів на території області. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП