ukenru
rotatsiyi-v-administratsiyi-putina-nazvali-pretendenta-na-posadu-surkova

Ротації в адміністрації Путіна: назвали претендента на посаду Суркова

 • 18329 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Президент РФ Володимир Путін вже цього тижня може визначитися з кадровим складом керівництва адміністрації президента, і його помічник Владислав Сурков, який займається питанням України, ймовірно, піде у відставку. Претендентом на його посаду називають повпреда в Приволзькому федеральному окрузі РФ Михайло Бабича. Про це повідомляє російська газета "Коммерсант" з посиланням на джерела, передає УНН.

За інформацією кількох джерел видання в російських держструктурах, до кінця цього тижня Володимир Путін може підписати укази, що визначають склад керівництва АП. За їх твердженням, низка ключових чиновників (до таких належать глава АП Антон Вайно і його перші заступники Олексій Громов та Сергій Кирієнко) свої посади збережуть, а кадрові маневри можуть торкнутися деяких помічників і радників Володимира Путіна, пише видання.

Співрозмовники видання припускають, що у відставку підуть радник з економічних питань Сергій Глазьєв, помічник Юрій Ушаков (міжнародне співробітництво), а також Владислав Сурков (співпраця з СНД, Абхазією і Південною Осетією, а також кураторство України).

За відомостями видання, новим куратором міжнародних питань в АП замість Ушакова стане нинішній посол РФ в Китаї Андрій Денисов.

У разі, якщо Сурков піде, близький до Кремля співрозмовник "Коммерсант" найбільш імовірним кандидатом на його місце називає нинішнього повпреда в ПФО Михайла Бабича. Утім, зазначив він, на посаду куратора України можуть призначити і силовика: такий варіант можна буде розглядати як знак того, що "на українському напрямку все погано", пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переговори з РФ відбуватимуться з Сурковим чи без - Волкер

За одним із сценаріїв, на зовнішньополітичному напрямку можлива ще одна важлива зміна, стверджує співрозмовник в одному з федеральних російських відомств. За цією версією, екс-спікер держдуми РФ Борис Гризлов, який є повноважним представником Росії в контактній групі з врегулювання ситуації в Україні, може перейти на посаду повпреда президента в Центральному федеральному окрузі РФ.

В оточенні Бориса Гризлова сказали виданню, що не чули про пропозицію йому стати повпредом президента в ЦФО, підкресливши, що "контактна група залишається пріоритетним напрямком".

За словами дипломатичних співрозмовників "Коммерсант", якщо інформація з цього приводу підтвердиться, "на діяльності тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні це не позначиться". 

Як повідомляв УНН, спецпредставник США щодо України Курт Волкер нещодавно заявив, що очікує активізації роботи з РФ після переобрання президентом Володимира Путіна, згадавши, що з січня не мав зустрічей зі своїм російським колегою Владиславом Сурковим, з яким обговорюється врегулювання ситуації на Донбасі.

При цьому російські ЗМІ і раніше повідомляли, що Сурков може полишити свою посаду. Якщо це підтвердиться, згодом ми забудемо і про Волкера, висловив у коментарі УНН думку політолог Вадим Карасьов.

Українські Національні Новини

Політика