ukenru
rospropaganda-prosuvaye-ideyu-skasuvannya-antirosiyskikh-sanktsiy-cherez-inozemnikh-spikeriv-ta-media-dobirka-zayav

Роспропаганда просуває ідею скасування антиросійських санкцій через іноземних спікерів та медіа: добірка заяв

 • 127843 переглядiв

КИЇВ. 25 вересня. УНН. Цього тижня російська пропаганда просувала ідею скасування антиросійських санкцій через іноземних спікерів та медіа. Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку заяв, передає УНН.

Цитата

“Кремль продовжує розхитувати політичну ситуацію в європейських країнах. Як сповістила роспропаганда, громадяни Бельгії, Словаччини, Німеччини, Австрії, Італії мітингували проти високих цін на енергоносії, звинувачуючи у високих тарифах чинну владу, а не рф”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав ЄС скасувати санкції проти росії, мовляв, це єдиний шлях подолання енергетичної кризи.

Також зазначається, що колишній прем’єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі намагався виправдати росію, яка розв'язала проти України війну, пояснюючи все тим, що “путіна спровокували”.

Цитата

“Натомість світ пригрозив росії новими санкціями на тлі оголошення “часткової мобілізації” на території рф та проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України”, – зазначають в ЦПД.

Доповнення

Очільник МЗС рф лавров заявив, що “у Вашингтоні не зацікавлені у встановленні миру в Україні. Це стало зрозуміло, коли москва та Київ підійшли до досягнення домовленостей, що налякало американців та британців, і вони заборонили Україні вести діалог з рф. Відтоді Україна ухиляється від переговорів”. Такий наратив з боку росії не відповідає дійсності.

Українські Національні Новини

Політика