ukenru
rosiyu-skolikhnuli-masovi-protesti

Він нам не цар: Росію сколихнули масові протести

 • 18818 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Сьогодні по всій території Росії проходять масові акції протесту приурочені до офіційної церемонії інавгурації Володимира Путіна. Акція носить назву "Він нам не цар" і організована прихильниками Олексія Навального. Про це повідомляє УНН з посиланням на Медуза.

Мітинги заплановані сьогодні в 90 містах по всій країні. У Москві, Санкт-Петербурзі і багатьох інших містах заходи не санкціоновані. Серед цілей акції організатори називають боротьбу з корупцією, бідністю і нерівністю, а також протест проти блокування Telegram.

У Красноярську перед акцією була затримана координатор штабу Навального Яна Герасимова, її звинувачують в організації неузгодженого заходу.

У Барнаулі, де акція проходила в гайд-парку і не вимагала узгодження, кілька людей були затримані.

Як повідомляє Радіо Свобода, у Москві початок акції "Він нам не цар" заплановано на 14:00. Прихильники Навального планують вийти на Пушкінську площу, посилаючись на право, передбаченої російською Конституцією.

Влада Москви не узгодила акцію, а прокуратура попередила опозиціонера про можливі негативні наслідки проведення несанкціонованого мітингу. У центр столиці РФ стягують поліцію, ОМОН, Росгвардію і автозаки.

Як повідомляв УНН, 28 січня, в центрі Москви поліція затримала Навального під час акції "страйк виборців".

Раніше Навальний оголосив страйк виборців після того, як Центральна виборча комісія Росії відмовилася реєструвати його кандидатом на вибори президента Росії.

Перша акція розпочалася  28 січня, мітинги проходили приблизно в ста містах Росії.

Поліція затримала вже по щонайменше 90 осіб.

Українські Національні Новини

Новини Світу