ukenru
rosiyu-pozbavili-naftovikh-pributkiv-zelenskiy-vidreaguvav-na-shostiy-paket-sanktsiy-yes-proti-rf

росію позбавили нафтових прибутків: Зеленський відреагував на шостий пакет санкцій ЄС проти рф

 • 172262 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Президент України Володимир Зеленський публічно подякував Європейському Союзу за запровадження шостого пакету санкцій проти рф, що, зокрема, передбачає часткове ембарго на російську нафту, інформує УНН.

Цитата

"Дякую ЄС, Урсула фон дер Ляєн, Шарль Мішель, за рішення на підтримку України. 6-й пакет санкцій посилить тиск на агресора, позбавивши прибутків від продажу нафти. Скасування на рік тарифів і квот на імпорт з України підтримає виробників, зокрема аграріїв, допоможе відновленню економіки", - зазначив Президент у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС офіційно скасував на рік усі мита на український експорт: рішення опубліковано

Доповнення

Раніше 3 червня Європейський Союз офіційно опублікував шостий пакет санкцій проти рф з частковим нафтовим ембарго.

Що стосується індивідуальних санкцій то їх затосовано стосовно додаткових 65 фізичних та 18 юридичних осіб, куди включені діти речника глави кремля Дмитра Пєскова, Єлизавета та Микола, а також Аліна Кабаєва, яка, як вказано, "тісно пов'язана з президентом володимиром путіним", Тетяна Навка, дружина Пєскова, власник ВАТ "Незалежна Нафтогазова компанія" Едуард Худайнатов. При цьому, глави рпц кіріла у переліку немає. Як повідомляли ЗМІ, його виключили зі списку на догоду Будапешту.

Також ЄС накладає санкції на винних у звірствах, що мали місце у Бучі та Маріуполі, і забороняє більше дезінформаторів, які активно сприяють військовій пропаганді путіна.

І відключення від SWIFT ще щодо 3 російських кредитних установ - найбільшого російського банку "Сбєрбанк", Московського кредитного банку та Россільгоспбанку - та Білоруського банку розвитку та реконструкції.

Українські Національні Новини

Політика