ukenru
rosiyskogo-khakera-u-ssha-zasudili-do-9-rokiv-vyaznitsi

Російського хакера у США засудили до 9 років в'язниці

 • 14810 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Суд США визнав російського хакера Олексія Буркова винним у крадіжці номерів банківських карт, збиток оцінюється у 20 мільйонів доларів. Про це повідомляє УНН із посиланням на Deutsche Welle.

"Росіянин Олексій Бурков визнаний у США винним у кіберзлочинах і засуджений до 9 років позбавлення волі. Звинувачення просило засудити Буркова до 15-річного терміну, але суд врахував відбуті ним 4,5 року в'язниці в Ізраїлі, а також час, проведений в ув'язненні у США з листопаду минулого року", - пише видання.

Так, Бурков визнав себе винним. Він пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у шахрайстві, крадіжці персональної інформації, незаконному доступі у комп'ютерні системи і відмиванні грошей.

За даними звинувачення, росіянин керував сайтом Cardplanet, де продавалися крадені номери карт. Збиток оцінюється у 20 млн доларів, всього Бурков міг викрасти дані 150 тисяч карт, частина з них належали американцям.

Відзначається, что 29-річний уродженець Санкт-Петербурга у листопаді був виданий владою Ізраїлю до США всупереч протестам російських офіційних осіб. За словами ізраїльських представників, Росія намагалася запобігти видачі Буркова, обмінявши його на ізраїльтянку Нааму Іссахар, яка була засуджена у Москві на 7 років за наркотики.

Нагадаємо, у Харківській області Служба безпеки України заблокувала протиправну діяльність групи осіб, які використовували спеціальні технічні засоби для викрадення грошей з банківських карток громадян України, США та ЄС.

Українські Національні Новини

Новини Світу