rosiyskiy-oligarkh-drug-putina-planuye-kupiti-aeroport-u-nimechchini-zmi

Російський олігарх, друг путіна планує купити аеропорт у Німеччині - ЗМІ

 • 1333263 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Російський олігарх, друг президента рф володимира путіна Віктор Харитонін має намір придбати збанкрутілий аеропорт Франкфурт-Хан. Переговори щодо купівлі вступили у фінальну стадію, інформує УНН з посиланням на Bild.

Деталі

Зазначається, що аеропорт має намір придбати компанія NR Holding, яка належить Харитоніну. У NR Holding повідомили, що відповідний контракт на суму близько 20 мільйонів євро вже підписано, залишилось узгодити необхідні деталі.

Також відомо, що з 2014 року олігарх є співвласником німецької гоночної автотраси Нюрбургрінг. У росії Харитоніну належить фармацевтичний холдинг "Фармстандарт" - найбільший постачальник ліків у рф, у тому числі за державними контрактами. У 2021 році підприємство було найбільшим виробником вакцини від коронавірусу "Супутник V".

Статки 50-річного бізнесмена оцінюються в 1,4 млрд доларів. Як пише Bild, він є "другом путіна з добрими зв'язками у Кремлі". Відомо, що Харитонін не значиться в жодному списку санкцій ЄС.

Нагадаємо

Федеральний суд Манхеттена у США ухвалив рішення про конфіскацію майна російського олігарха костянтина малофєєва. Це рішення може відкрити шлях для потенційного використання коштів у відновленні зруйнованої війною України.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Варшава підтвердила, що Байден "точно" відвідає Польщу

     • 820448 переглядiв