rosiyskiy-general-gerasimov-vpershe-zyavivsya-na-video-pislya-buntu-prigozhina

російський генерал герасимов вперше з’явився на відео після бунту пригожина

 • 505216 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. На відео, опублікованому в понеділок міністерство оборони рф, начальник генерального штабу збройних сил росії валерій герасимов, наказує своїм підлеглим знищувати українські ракетні об’єкти. Це стало його першою появою на публіці після невдалого заколоту «вагнерівців» 24 червня, повідомляє Reuters, пише УНН.

Деталі

російське міністерство оборони вперше після бунту пригожина показало відео з начальника генштабу рф валерія герасимова. Вранці було опубліковано уривок запису наради за його участю. На нараді 67 – річний герасимов спілкувався з російськими воєначальниками, деякі з них були на відеозв’язку, віддавав накази, в тому числі російській розвідці (гру).

герасимову повідомили про український ракетний удар по окупованому Криму, а також про «зірвану» атаку по ростовській і калузькій областях у неділю, крім того воєначальники обговорили, якою має бути відповідь росії.

Потім генерал звернувся до аерокосмічних сил і військової розвідки ГРУ з проханням визначити «місця зберігання та пускові позиції ракет та іншої ударної зброї українців для планування превентивного удару».

На кадрах, оприлюднених міноборони рф, видно, що учасники відеозв'язку розмиті, хоча явно видно заступника суровікіна віктора афзалова.

Додамо

На відео, оприлюднених російським міноборони видно, що президент володимир путін залишив своїх двох найвпливовіших військових, міністра оборони сергія шойгу та герасимова на своїх посадах, незважаючи на вимоги пригожина звільнити їх. Заколот пригожина 24 червня мав на меті звести рахунки з шойгу та герасимовим, яких він назвав некомпетентними зрадниками, які втягнули главу кремля в невдалу війну, яка оголила корупцію та гниль у російській армії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: пригожин находится не в минске, а в москве. Он уже встречался с путиным - СМИ

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі