ukenru
rosiyskim-viyskovim-u-siriyi-zamovili-20-tisyach-medaley-zmi

Російським військовим у Сирії замовили 20 тисяч медалей - ЗМІ

 • 9114 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Міністерство оборони Росії оголосило тендер на виготовлення 20 тисяч медалей "Учаснику військової операції в Сирії". Про це свідчать дані на сайті держзакупівель РФ, передає УНН із посиланням на ВВС.

Як пише видання, у 2016 році таких медалей замовили вдвічі менше понад 10 тисяч.

"Загальна вартість медалей становить понад чотири мільйони рублів (76,7 тисяч доларів), або 222 рубля (приблизно чотири долари) за штуку. ідомство замовило 50 медалей "За звільнення Пальміри" і стільки ж медалей "За розмінування Пальміри".
Планують замовити й інші відзнаки, загальний обсяг підрядних торгів перевищує 45 мільйонів рублів", - йдеться у повідомленні.

Як відзначає видання, кількість російського контингенту в Сирії офіційно засекретили.

Проте ЗМІ нагадує, що у червні минулого року Анатолій Антонов, на посаді заступника міноборони повідомив, що приблизно 25 тисяч росіян можуть отримати статус ветеранів за службу в Сирії. На виборах в Держдуму у вересні минулого року проголосували понад чотири тисяч росіян, які прикріпилися до виборчої дільниці у столиці Сирії Дамаску.

Медалі за операції в Сирії заснував міністр оборони Сергій Шойгу у листопаді 2015 року. Початок участі Росії у бойових діях в Сирії був двома місяцями раніше.

Нагадаємо, авіаносець "Адмірал Кузнєцов" повернувся із Сирії і став у Кольській затоці на рейді Североморська. Дев'ятого лютого екіпаж корабля візьме участь в урочистій церемонії зустрічі з представниками головного командування ВМФ і Північного флоту.

Українські Національні Новини

Новини Світу