rosiyskikh-sportsmeniv-dopustili-do-uchasti-v-aziyskikh-igrakh-2023

російських спортсменів допустили до участі в Азійських іграх-2023

 • 1015902 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Збірна рф зі спортивної гімнастики отримала офіційне запрошення на Азійські ігри-2023 від організаторів, повідомив президент Федерації спортивної гімнастики росії Василь Тітов. Схожі запрошення також отримали представники інших літніх видів спорту, інформує УНН з посиланням на росЗМІ.

Цитата

"Ми отримали запрошення до участі в Азійських іграх. Ми відповімо, що зацікавлені, а далі вони мають сформулювати умови участі", - сказав Тітов.

Деталі

За даними ЗМІ, запрошення для участі в азійських турнірах почали також отримувати російські федерації з літніх видів спорту. У надісланому листі до спортсменів рф йдеться про те, що азійська федерація "готова відкрити календар для росіян" відповідно до нещодавньої резолюції Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Крім цього, зазначається, що російські команди зможуть виступити у нейтральному статусі, і пропонується список змагань, на які їх готові запросити.

Літні Азійські ігри пройдуть з 23 вересня по 8 жовтня у китайському місті Ханчжоу.

Нагадаємо

МОК опублікував заяву, у якій припустив, що росіяни і білоруси зможуть виступити на Олімпіаді в Парижі під нейтральним прапором.

Пізніше МОК прокоментував можливий допуск російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. В організації зазначили, що виступ під нейтральним прапором добре зарекомендував себе.

Міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт заявляв, що Україна може відмовитися від участі в Олімпіаді-2024, яка має проходити в Парижі, через допуск до змагань російських і білоруських спортсменів.

Українські Національні Новини

Спорт

    Популярні

    Новини по темі

    Рашисти вдруге за день обстріляли лікарню у Херсоні

     • 577691 переглядiв

    Українським захисникам важливо утримати Бахмут - Міллі

     • 736069 переглядiв

    Сі Цзіньпін висловив підтримку Ірану на тлі тиску Заходу

     • 2311254 переглядiв

    Ознак ймовірного наступу росіян на Київ наразі немає - Міллі

     • 668502 переглядiв