ukenru
rosiyski-viyskovi-perevedeni-z-rayonu-afrin-cherez-pochatok-turetskoyi-operatsiyi

Міноборони РФ наказало російським військовим покинути район Афрін

 • 9822 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Оперативна група російського Центру примирення ворогуючих сторін і військової поліції передислокована з району Афрін в район Телль-Аджар в Сирії у зв'язку з початком турецької спецоперацією. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАРС.

Як зазначили у міністерстві оборони РФ, “командуванням російського угруповання військ у Сирії вжито заходів для забезпечення безпеки російських військовослужбовців, які знаходилися у кантоні Афрін, де турецькі збройні сили приступили до проведення „спеціальної операції“ проти курдських формувань”.

“Для попередження можливих провокацій, виключення загрози життю і здоров’ю російських військовослужбовців оперативна група Центру примирення ворогуючих сторін і військової поліції у районі Афрін передислокована в район Телль-Аджар зони деконфліктаціі Телль-Ріф’ат”, — заявили у Міноборони Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Німеччини стурбоване розвитком ситуації на півночі Сирії - DPA

Як раніше повідомляв УНН, Генеральний штаб Туреччини у суботу оголосив про початок військової операції проти озброєних формувань сирійських курдів у районі Афрін на північному заході Сирії. Загони “Вільної сирійської армії”, у свою чергу, оголосили про початок наступу на позиції курдської партії PYD (“Демократичний союз”).

Операція “Оливкова гілка” почалася о 16.00 за київським часом, метою операції є “зачистка регіону від терористів і порятунок братнього народу від терористичного гніту”. Як зазначає військове відомство Туреччини, атакам піддаються тільки “об’єкти терористів, при цьому виявляється максимальна чутливість до мирного населення”.

У заяві наголошується, що в рамках операції “будуть нейтралізовані бойовики Робочої партії Курдистану, загонів „Сил народної самооборони“, партії „Демократичний союз“ і терористичної організації „Ісламська держава“, а дружнє населення Афрін буде звільнено від терористів”, йдеться в заяві турецького військового відомства.

Українські Національні Новини

Новини Світу