ukenru
rosiyski-viyska-zminyuyut-strategiyu-schodo-bakhmuta-analitiki-isw

російські війська змінюють стратегію щодо Бахмута - аналітики ISW

 • 1210032 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Імовірно, російські загарбники вирішили змінити стратегію і замість оточення Бахмута у Донецькій області направили зусилля на витіснення Сил оборони з міста. Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у черговому звіті, передає УНН.

Цитата

«Схоже, що російські війська тимчасово скоротили зусилля з оточення Бахмута як з південного заходу, так і з північного сходу. Натомість, можливо, вирішили тиснути на українські Сили оборони, аби ті вийшли з міста, зосередившись на північно-східному наступі. Російські війська останніми тижнями активізували наступальні операції на північних околицях і передмістях Бахмута та здобули успіхи в цих районах», – повідомляє ISW.

Деталі

Як вказують аналітики ISW, можливо, російські війська намагаються чинити тиск на українські війська в Бахмуті, щоб ті тактично відступили через одну з трас, таким чином зменшивши свої зусилля з оточення населеного пункту.

ISW оцінює, що оборона Бахмута є стратегічно обґрунтованою операцією, спрямованою на відтягування туди російських військ для захоплення міста. Українські військові вже досягли цієї стратегічної мети. Подальша українська оборона міста залишатиметься стратегічно надійною до тих пір, поки зусилля на утримання міста не переважатимуть втрати, яких там зазнає російська армія, зазначили в ISW.

Нагадаємо

Як розповів Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, уже помітно нові наступи російських військ, особливо в районі Бахмута. І кількість військ, які кидає росія, європейські країни не спостерігали з часів Першої світової війни.

Українські Національні Новини

Війна