ukenru
rosiyski-stilnikovi-kompaniyi-planuyut-pograbuvati-ukrayinu-mayzhe-na-50-mlrd-grn-zmi

Російські стільникові компанії планують пограбувати Україну майже на 50 млрд грн - ЗМІ

 • 16328 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Зміна процедури тендера з продажу частот для впровадження стандарту зв'язку 4G (LTE) може позбавити Україну більш, ніж 45 мільярдів гривень. Про це стало відомо після публікації Національної комісії з регулювання зв'язку та інформатизації №190 від 11 квітня поточного року, а також звіту компанії Analysys Mason, що проводила аудит ринку стільникового зв'язку нашої країни, передає УНН з посиланням на "Комментарии".

Згідно з тарифною сіткою, запропонованою Analysys Mason, три найбільших стільникових оператора країни сукупно повинні були б заплатити за частоти майже 39,5 млрд грн. Однак, відповідно до згаданого вище рішенням НКРЗІ, при проведенні тендера вони зможуть використовувати "право першої руки", що дозволить їм отримати їх всього за 3,18 млрд грн.

При цьому "економія" Київстару становитиме 15,1 млрд грн, Vodafone - 12,1 млрд грн, а Lifecell - 9,1 млрд грн.

Крім того, НКРЗІ віднесла Згадані компанії до категорії "малих операторів", що дозволить їм придбати частоти діапазону 1800 МГц за заниженими цінами - замість 3,285 мільярдів гривень кожна з компаній заплатить по 265 мільйонів.

Нагадаємо, що оператори зв'язку Київстар та Lifecell належать російській Альфа-груп Михайла Фрідмана, а бренд Vodafone використовується компанією МТС-Україна, що належить також російській ВАТ АФК "Система" Володимира Євтушенкова. Раніше російські власники українських операторів зв'язку "полюбовно домовилися" при проведенні тендеру з продажу частот стандарту 3G - поступившись один одному лотами, що були виставлені на продаж НКРЗІ.

Тендер по впровадженню в Україні стандарту зв'язку 4G повинен бути проведений до жовтня поточного року.

Українські Національні Новини

Політика