rosiyski-mini-z-chornogo-morya-mozhut-stanoviti-zagrozu-dlya-krayin-yes-vms-zsu

Російські міни з Чорного моря можуть становити загрозу для країн ЄС - ВМС ЗСУ

 • 699162 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Російські протикорабельні міни з Чорного моря можуть дістатися берегів країн Європейського Союзу в разі нештатної роботи. Тоді вони стають некерованими, розповів в ефірі національного телемарафону речник Військово-морських сил Збройних Сил України, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук, передає УНН.

Цитата

"Будь-яка протикорабельна міна може дрейфувати в разі нештатної роботи, наприклад, коли її відірвало від якоря під час шторму. Після цього вона стає некерованою, і спокійно може дістатися і берегів Євросоюзу, і румунських, і болгарських берегів і навіть Туреччини, і Босфору", - заявив речник.

Деталі

Він пояснив, що течія в Чорному морі постійна, тому основна небезпека полягає в тому, що не можна прогнозувати, де саме шукати міни. Крім цього, додав Плетенчук, вони можуть спрацювати в будь-який момент, оскільки є "досить старими".

Нагадаємо

За даними ВМС ЗСУ, станом на 29 червня у Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться пять ворожих кораблів, ще два – в Азовському, але серед них немає ракетоносіїв. 

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Чугуїв вночі зазнав ракетного удару ворога

     • 936658 переглядiв

    "Cнайперська гвинтівка на колесах": що собою являє AMX-10RC

     • 3127161 переглядiв