rosiyska-ombudsmenka-vsinovila-vikradenu-z-mariupolya-ukrayinsku-ditinu-mzs-prosit-vidkriti-spravu

У рф дитяча омбудсменка "всиновила" викраденого з Маріуполя українського малюка: МЗС просить відкрити справу

 • 217383 переглядiв

КИЇВ. 27 жовтня. УНН. Міністерство закордонних справ України просить правоохоронні органи відкрити справу проти уповноваженої при президенті рф з прав дитини Марії Львової-Бєлової, яка заявила про "всиновлення" викраденої з Маріуполя української дитини. Про це пише УНН з посиланням на сайт відомства.

Цитата

"Вивезення українських дітей із тимчасово окупованих територій України в росію та подальше їхнє всиновлення з боку російських громадян грубо порушують законодавство України, а також Женевську конвенцію про захист цивільного населення під час війни від 1949 року, яка передбачає зобов’язання держави-окупанта не змінювати громадянського статусу дітей, і Конвенцію ООН про права дитини від 1989 року", - наголосили у МЗС.

Деталі

Повідомляється, що на доручення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби відомство ініціює перед правоохоронними органами України відкриття справи проти Львової-Бєлової, в діях якої вбачаються ознаки кримінального правопорушення.

МЗС закликало міжнародну спільноту рішуче засудити злочини росії та її посадовців проти дітей на тимчасово окупованих українських територіях, що тривають.

Нагадаємо

На початку жовтня польський речник з прав дитини Міколай Павляк назвав викрадення росією українських дітей одним із воєнних злочинів, за який її треба судити у спеціальному міжнародному трибуналі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі