ukenru
rosiyska-fabrika-troliv-poshiryuye-v-merezhi-dezinformatsiyu-pro-viynu-v-ukrayini-mzs-britaniyi

Російська "фабрика тролів" поширює в мережі дезінформацію про війну в Україні - МЗС Британії

 • 216120 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. рф використовує "фабрику тролів" для поширення дезінформації про війну в Україні у соціальних мережах. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Великої Британії, пише Reuters, передає УНН.

Деталі 

Сліди роботи "фабрики тролів" виявили у восьми соціальних мережах, зокрема у Telegram, Twitter, Facebook і TikTok. Зазначається, що серед їхніх цілей були британські міністри та інші світові лідери.

Дослідження виявило, як кремлівська кампанія з дезінформації була покликана маніпулювати міжнародною громадською думкою щодо вторгнення росії в Україну, посилити його підтримку та завербувати нових прихильників.

Цитата

"Ми не можемо дозволити кремлю і його тіньовим фермам тролів вторгнутися в наш онлайн-простір зі своєю брехнею про незаконну війну путіна. Уряд Великої Британії сповістив міжнародних партнерів і продовжить тісно співпрацювати із союзниками та медіа-платформами, щоб підірвати російські інформаційні операції", - заявила голова МЗС Ліз Трасс.

Деталі

"Фабрика тролів" використовувала месенджер Telegram для вербування та координації нових прихильників, які потім націлювалися на профілі критиків кремля у соціальних мережах, залишаючи їм коментарі на користь путіна та розв'язаної ним війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росія набирає у свою армію прихильників нацизму: перехоплена розмова.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП