ukenru
rosiyanina-yakiy-poprosiv-pritulku-v-ukrayini-ogolosili-v-rozshuk

Росіянина, який попросив притулку в Україні, оголосили в розшук

 • 20740 переглядiв

КИЇВ. 24 жовтня. УНН. Обвинуваченого у справі "Нової величі" Сергія Гаврилова, який виїхав із Росії та попросив політичного притулку у влади України, оголосили в розшук. Про це повідомляє "Медіазона", передає УНН.

Люблінський районний суд Москви заочно заарештував Гаврилова, повідомив адвокат фігурантки справи Марії Дубовик Максим Пашков. До цього Гаврилов перебував під домашнім арештом. Справа Гаврилова виділена в окреме провадження.

Про те, що обвинувачений покинув Росію, ЗМІ стало відомо 23 жовтня.

Заступник директора ФСВП Валерій Максименко повідомив, що вранці 21 жовтня цілісність електронного браслета Гаврилова була порушена і співробітники, які виїхали на місце, його не знайшли. ТАСС із посиланням на джерело в силових структурах писав, що браслет не спрацював і силовики не знали про втечу.

Гаврилов, як і ще чотири фігуранти справи, перебував під домашнім арештом. 17 жовтня двоє інших підсудних - Руслан Костиленков і В'ячеслав Крюков - порізали собі вени у залі судового засідання, як пізніше пояснював Крюков, протестуючи проти утримання під вартою.

На судовому засіданні 24 жовтня на обвинувачених, які утримуються під вартою, наділи наручники. На прохання адвоката Олександра Боркова зняти наручники суддя відповів, що "не може".

Як повідомляв УНН, 22 жовтня пресслужба Державної прикордонної служби України повідомила, що на кордоні України і Росії у Чернігівській області 26-річний росіянин попросив політичного притулку в Україні.

У ході бесіди росіянин повідомив, що у РФ він переслідується за участь в акціях протесту проти чинної влади.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП