rosiyani-vikoristovuyut-zaes-yak-sklad-dlya-ozbroyennya-zaporizka-ova

Росіяни використовують ЗАЕС як склад для озброєння – Запорізька ОВА

 • 370285 переглядiв

КИЇВ. 28 липня. УНН. Запорізька ОВА кожного дня моніторить ситуацію на ЗАЕС. Наразі поведінка окупантів на окупованій атомній електростанції залишається незмінною – вони тиснуть на працівників станції і продовжуть обстріли населених пунктів. Про це розповів під час брифінгу начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, повідомляє УНН.

Деталі

Запорізька ОВА також моніторить ситуацію на Запорізькій АЕС. Наразі 5 енергоблок переведено в холодний зупин, 4 залишається в гарячому. Стан радіації на самій ЗАЕС та в 30-50 кілометровій зоні відповідає рівню. У ставку-охолоджувачі достатньо води, щоб забезпечити 4 енергоблок.

«Після підриву Каховської ГЕС вода трохи зменшується в ставку-охолоджувачі, але є свердловини і ТЕЦ, де можна взяти воду і у разі необхідності її додати», - зазначає керівник ОВА.

В Енергодарі окупанти проводять паспортизацію працівників ЗАЕС, тиснуть на них, щоб вони робили те, що потрібно окупантам.

«Українські фахівці по своєму боряться і роблять усе, щоб ЗАЕС працювала в штатному режимі», - зауважив Малашко. Говорячи про вибухи в районі ЗАЕС про які повідомляли сьогодні, Малашко зазначив, що «прибережжя було заміноване ще до захоплення АЕС, можливо щось здетонувало».

Він додав, що рашисти використовують ЗАЕС як склад для озброєння, а також із ЗАЕС цілять по нашим містам, розуміючи, що українські війська не будуть завдавати удару у відповідь.

І хоч ситуація із замінуванням ЗАЕС уже не викликає загрози, в Запоріжжі та області були проведені навчання на випадок найгіршого сценарію. З мешканцями провели інформаційну роботу, а на офіціних ресурсах можна ознайомитись із порядком дій.

«Задіяли всі сили і засоби всіх органів, які будуть мінімізувати наслідки підриву Запорізької АЕС. Перевірили стан готовності і відпрацювали в разі необхідності евакуацію людей. Найголовніше – слухати офіційні ресурси, які будуть повідомляти про необхідні дії в разі катастрофи»,- наголосив Малашко.

Додамо

За словами Юрія Малашка, кожного дня через обстріли в Запорізькій області руйнується до 30 цивільних будинків. Та не зважаючи на це, у Запоріжжі і області на неокупованих територіях нема проблем із критичною інфраструктурою. «Ведеться підготовка до опалювального сезону. Але ворог пробує завдавати ударів саме по енергетичній системі, щоб ми входили в опалювальний сезон з проблемами. Це питання тримаємо на контролі і мінімізуємо наслідки майбутніх ударів», - повідомляє Юрій Малашко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: росіяни минулої доби завдали ракетного удару по Запоріжжю, 75 разів обстріляли область

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Відтепер у WhatsApp можна записувати відеоповідомлення

     • 844905 переглядiв