rosiyani-skasuvali-onlayn-zustrich-ukrayinskoyi-storoni-z-viyskovopolonenimi-ombudsmen

Росіяни скасували онлайн-зустріч української сторони з військовополоненими - омбудсмен

 • 539598 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Росіяни скасували онлайн-зустріч української сторони з військовополоненими, яка планувалася у відповідь на заяви рф про те, що українські бійці "масово відмовляються повертатися додому". Про це в ефірі національного телемарафону розповів Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець, передає УНН

Цитата

"Зараз вони (росіяни - ред.) розповідають, що українські військовополонені масово відмовляються повертатися додому, що нібито вони кажуть, що їм краще в полоні... У нас було заплановано онлайн-спілкування, але, напевно, вони не знайшли жодного українського військовополоненого, який би погодився це зробити, вони її відмінили", - повідомив омбудсмен.

Деталі

Лубінець заявив, що цей випадок дає підстави вважати, що росія продовжує порушувати Женевську конвенцію, не дотримується правил поводження з військовополоненими, і наголосив, що це повинно бути окремим розглядом на майданчику ООН.

Нагадаємо

Уповноважений ВР з прав людини розповів, що двоє російських військових після обміну військовополоненими вдруге потрапили в полон.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Голова “Нафтогазу України” відзвітував перед МВФ

     • 639251 переглядiв