rosiyani-provodyat-novu-informatsiynu-operatsiyu-u-sektori-gazi-dlya-diskreditatsiyi-ukrayini-gur

росіяни проводять нову інформаційну операцію у секторі Гази для дискредитації України - ГУР

 • 15675 переглядiв

КИЇВ. 10 листопада. УНН. росіяни у секторі Гази реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитувати Україну. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони, пише УНН.

Цитата

"Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує, що росіяни на Близькому Сході реалізовують чергову інформаційну операцію з метою дискредитації нашої держави", - ідеться у повідомленні ГУР.

Деталі

За даними ГУР, операція полягає у тому, що українцям, які наразі перебувають у секторі Гази, телефонують громадяни рф та поширюють серед них панічні настрої. Вони запевняють, нібито «Україна кинула» таких громадян, «порятунку більше не буде», а росія «готова евакуювати» українців.

Водночас, як повідомляється, російські абоненти дають зрозуміти, що в обмін за можливість нібито евакуації із сектору Гази необхідно буде надати інтерв'ю для російського інформаційного агентства. Детальніше про зміст так званого інтерв'ю чи можливі запитання «рятівники» не кажуть нічого.

Цитата

"Отже, терористична москва традиційно прагне скористатись загостренням базових потреб людини в умовах збройного конфлікту, аби перейти до наступного етапу кампанії з дискредитації України, а саме - створити відповідні пропагандистські матеріали для подальшої трансляції вигідної агресору брехні", - ідеться у повідомленні ГУР.

ГУР МО України закликає українців у секторі Гази повідомляти про всі випадки телефонного шантажу, провокацій та залякування з боку невідомих росіян.

"Україна як держава робить усе можливе для порятунку наших громадян", - наголосили у ГУР.

Нагадаємо

Евакуація українців із сектора Гази розпочалася 7 листопада.

9 листопада Президент України Володимир Зеленський повідомив, що з сектору Гази евакуювали вже 89 українців.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    У Великій Британії пошкодили древню римську пам'ятку

     • 22153 переглядiв

    В російській брянській області ліквідовано підполковника фсб

     • 24369 переглядiв

    Безпілотники намагались атакувати нафтобазу у Феодосії - ЗМІ

     • 18493 переглядiв