rosiyani-namagayutsya-zapustiti-chetvertiy-energoblok-na-zaes-ukrayinskiy-personal-vidmovlyayetsya-energoatom

росіяни намагаються запустити четвертий енергоблок на ЗАЕС: український персонал відмовляється – Енергоатом

 • 238294 переглядiв

КИЇВ. 20 липня. УНН. Так зване окупаційне «керівництво» Запорізької АЕС вмовляє український персонал перевести четвертий енергоблок на ЗАЕС у стан «гарячого зупину». Про це пише УНН із посиланням на пресслужбу Енергоатому.

Цитата

«Незаконно призначений російською владою «генеральний директор» тимчасово окупованої Запорізької АЕС юрій чернічук вмовляє атомників, які відмовились підписати фейкові контракти з росатомом, запустити четвертий енергоблок. Персонал станції категорично відмовляється виконувати злочинний наказ», - йдеться у повідомленні Енергоатом.

Також повідомляється, впродовж останнього тижня через постійний фізичний і психологічний тиск окупантів близько 30-ти осіб ліцензованого персоналу ЗАЕС покинули Енергодар. Їм вдалось виїхати на підконтрольну уряду України територію.

Нині ж оперативний персонал, який завезли з рф, є абсолютно некомпетентним та не має відповідного досвіду, - зазначили в Енергоатомі.

Зараз чернічук намагається долучити до роботи станції тих українських працівників, які ще раніше відмовились підписати фейкові контракти з росатомом і яким було заблоковано доступ на станцію.

Додамо

На зараз п’ять енергоблоків електростанції перебувають у холодному стані і один у гарячому.

На початку липня псевдокерівництво Запорізької АЕС видало розпорядження перевести четвертий енергоблок на ЗАЕС у стан «гарячого зупину». У цьому випадку два енергоблоки ЗАЕС будуть у стані «гарячого зупину», що може призвести до аварійної ситуації.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    У Китаї заявили, що готові розширити торгівлю з Україною

     • 292453 переглядiв