ukenru
rosiya-znovu-vidpravila-v-ordlo-gumkonvoy-ukrayina-zayavlyaye-pro-porushennya

Росія знову відправила в ОРДЛО "гумконвой": Україна заявляє про порушення

 • 10060 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Російська сторона вкотре в односторонньому порядку здійснила оформлення так званого "гуманітарного конвою", який є уже 92-м за рахунком. Про це УНН повідомили у пресслужбі Держприкордонслужби.

"Переміщення т.з. "гумконвою" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного та вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей. Українська міжвідомча група здійснювала лише візуальне спостереження без виконання контрольних функцій", - заявили в Держприкордонслужбі.

Загалом з 5:00 до 5:45 21 листопада, як зазначається, через російські пункти пропуску "Матвєєв Курган" та "Донецьк" на в’їзд в Україну прослідувало 2 колони т.з. "гумконвою" у складі 23 автомобілів.

"У вантажівках нібито перевозили дитячі харчові набори. Однак враховуючи те, що вантаж переміщувався у закритих упаковках, зведеній українській групі з прикордонників та митників не вдалось отримати достеменну інформацію про його вміст, характер та номенклатуру. Крім того, завантаженість транспортних засобів складала близько 70%", - додали у відомстві.

У Держприкордонслужбі зазначили, що в цьому році це восьмий такий "гумконвой", перший і другий були в липні і вересні, і по три в жовтні та листопаді.

Нагадаємо, Україна направила Росії чергову ноту протесту через "гумконвой".

Українські Національні Новини

Політика