ukenru
rosiya-zavdala-zbitkiv-mariupolyu-na-14-5-mlrd-yevro-mer

росія завдала збитків Маріуполю на 14,5 млрд євро - мер

 • 727423 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. Наразі активно ведуться роботи щодо стратегії відновлення Маріуполя Донецької області та фіксації збитків, що завдала країна-агресор місту. За попередніми підрахунками, ця цифра становить 14,5 млрд євро. Про це на брифінгу повідомив міський голова Вадим Бойченко, передає кореспондент УНН.

Цитата

«У вересні ми почали роботу і сформували брошуру з відродження Маріуполя – покрокові дії, що маємо зробити. Визначили 12 напрямків і вже маємо напрацювання та розуміння, наскільки швидко відродити та скільки на це треба грошей – 14 млрд грн. Розуміючи це, ми готуємо державу, наших партнерів, щоб вони допомагали нам у швидкому відродженні. Крім того, разом з нашими партнерами працюємо над фіксацією тих збитків, які нанесла рф в Маріуполі. Уже попередньо маємо підрахунок – це 14,5 млрд євро. Зараз формуємо програми, інвестиційні контракти та глобальне бачення стратегії майбутнього відродження. Усе обʼєднається в єдиний механізм – Mariupol Reborn. Зараз обговорюємо концепцію, яка би наповнювала архітектурне бачення. Долучили величезного гравця – це архітектурна компанія Gensler», – повідомив Бойченко.

Він додав, що за два місяці щільного обстрілу знищили кожну другу багатоповерхову будівлю. Крім того, окупанти ухвалили рішення про знесення 934 будівель, аби приховати воєнні злочини. Близько 400 з них – вже знищені.

Нагадаємо

У Маріуполі спостерігаються проблеми з виходом транспорту на лінію. Колаборанти говорять про "профілактичні" заходи, а людям пропонують ходити пішки. Насправді ж співробітникам вже кілька місяців не виплачують заробітну плату.

Українські Національні Новини

Економіка