ukenru
rosiya-vtratila-velichezniy-strategichniy-zapas-raket-z-veresnya-i-ponini-zbito-blizko-700-tsiley-voroga

росія втратила величезний стратегічний запас ракет: з вересня і понині збито близько 700 цілей ворога

 • 406805 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Через удари по українській інфраструктурі росія втрачає свій стратегічний запас ракет, на відновлення якого знадобляться роки. Як повідомив в ефірі національного телемарафону речник Повітряних cил ЗСУ Юрій Ігнат, з 11 вересня по поточний час збито близько 700 ворожих ракет, передає УНН.

Цитата

“росія витратила величезний стратегічний запас ракет, саме ударами по критичній інфраструктурі. Ми маємо лише з 11 вересня по цей час – ми вже підраховували, було 650, а після 9 березня – близько 700 ракет вже збито протиповітряною обороною, не рахуючи дрони-камікадзе, їх теж понад 650 було збито. Це величезний потенціал, який треба відновлювати. Вони ті ракети виготовляли роками, а то і десятиріччями, тому ми мовимо про високоточні та далекобійні ракети. Не забуваємо ще про ракети Х-22, С-300 та інші керовані ракети, які ще має ворог. Але щодо цього озброєння, цілком слушно, що вони їх з конвеєра роблять, вже не кажучи про “кинджали”, – сказав він.

Деталі

Він також прокоментував велику кількість повітряних тривог минулої доби, зазначивши, що частина з них пов’язана зі злітом бомбардувальників, решта – через інформацію про ракетну небезпеку.

“Те, що велика кількість тривог – були підйоми МіГ з тренувальною метою. Решта тривог – ракетна небезпека, пов’язана з інформацією, яку отримали з різних джерел, що може бути застосування балістичних ракет, оперативно-тактичних комплексів наземного базування. Ранішня – це атакувальні дії тактичної авіації різних типів – це і винищувачі, і бомбардувальники, які наносять ракетно-бомбові удари і з півдня, і з півночі, і зі сходу”, – додав Ігнат.

Доповнення

У ніч на 9 березня ворог здійснив чергову масовану повітряну атаку України. У небі за ніч знищили 34 з 48 ворожих крилатих ракет і чотири дрони-камікадзе типу Shahed, 8 керованих авіаційних ракет не досягли своїх цілей, усього був 81 пуск ворожих ракет.

9 березня росіяни вперше застосували тактику обстрілів різними типами ракет одночасно.

Українські Національні Новини

Війна