ukenru
rosiya-vivela-viyskovi-korabli-v-krimu-na-tli-navchan-nato-v-chornomu-mori

Росія вивела військові кораблі в Криму на тлі навчань НАТО в Чорному морі

 • 23169 переглядiв

КИЇВ. 5 липня. УНН. Загін кораблів Чорноморського флоту Росії приступив до планових заходів бойової підготовки на тлі військово-морських навчань НАТО Sea Breeze - 2019. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

"В ході виконання завдань угруповання російських військових кораблів приступила до відпрацювання низки планових заходів бойової підготовки в акваторії Чорного моря", - йдеться в повідомленні прес-служби Чорноморського флоту.

Всього в навчанні Чорноморського флоту задіяно близько 10 кораблів, у тому числі великі десантні "Азов" і "Цезар Куніков", малі ракетні "Орехово-Зуєво" і "Міраж", кілька ракетних катерів і інші.

При цьому кораблі продовжують контролювати діяльність кораблів НАТО в північно-західній частині Чорного моря і відпрацьовують "елементи спільного плавання та бойового маневрування в морських полігонах, а також здійснюють перестроювання в складні лади і спільні ордери", пояснили в прес-службі. Пізніше вони виконають стрільби.

"На завершальному етапі навчання в полігонах бойової підготовки Чорноморського флоту кораблі проведуть ракетні та артилерійські стрільби по морській та повітряній цілям із зенітних ракетних і артилерійських комплексів", - уточнили в прес-службі Чорноморського флоту.

Нагадаємо, зараз кораблі НАТО в Чорному морі проводять військово-морські навчання Sea Breeze - 2019. Маневри стартували 1 липня в північно-західній частині Чорного моря. В цьому році в навчаннях, за даними прес-служби посольства України в США, беруть участь понад 3 тисяч військовослужбовців з 19 країн, в тому числі Сполучених Штатів, Великобританії та України. Планується, що навчання триватимуть до 12 липня.

Українські Національні Новини

Суспільство