ukenru
rosiya-vidilila-mayzhe-250-mln-rubliv-na-rozvidku-pidzemnikh-vod-u-aneksovanomu-krimu

Росія виділила майже 250 млн рублів на розвідку підземних вод у анексованому Криму

 • 17898 переглядiв

КИЇВ. 11 жовтня. УНН. Майже 250 млн рублів направлять до анексованого Криму на розвідку підземних вод для покриття дефіциту у водопостачанні, ще близько 400 млн підуть на зниження втрат в мережах водопостачання. Це випливає з опублікованого у неділю, 11 жовтня, розпорядження, яке підписав прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін, повідомляє УНН із посиланням на "Крим.Реалії".

Також сьогодні стало відомо, що прем'єр-міністр Росії Михайло Мішустін підписав постанову про виділення анексованому Криму і Севастополю 4,95 мільярда рублів на створення нових об'єктів водопостачання. Кошти спрямують на будівництво водозабору на річці Бельбек з очисними та інженерними спорудами, а також на інфраструктуру для перекидання води з Кадиковського кар'єру.

Будівельні роботи буде вести Міноборони Росії.

Раніше повідомлялося, що з російського бюджету планується виділення Криму з резервного фонду додаткових асигнувань на "заходи, спрямовані на поліпшення ситуації з водопостачанням в Криму, що виникла в зв'язку з несприятливими метеорологічними умовами, зниженням запасів води у водосховищах". При цьому планується також виділення додаткових коштів Міноборони Росії для будівництва нових об'єктів водопостачання на півострові.

Нагадаємо, підконтрольний Росії "глава" окупованого Криму Сергій Аксьонов повідомив, що зараз вивчається питання щодо очищення води у річці Салгир для її подальшого використання "у побутових потребах".

Українські Національні Новини

Політика