ukenru
rosiya-utiskaye-prava-natsionalni-menshini-rada-yevropi

Кремлівські ЗМІ розпалюють мобілізацію суспільства проти України - Рада Європи

 • 10977 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. Політика в галузі освіти і обмежувальне законодавство Росії не дозволяють національним меншинам користуватися своїми правами в повній мірі, а контрольовані урядом ЗМІ розпалюють патріотичну мобілізацію суспільства проти України. Про це йдеться в доповіді Консультативного комітету організації по рамкової конвенції про захист національних меншин, розміщеному на сайті Ради Європи, передає УНН.

"Офіційна риторика, яка зображує мультикультурні суспільства неспроможними, маргіналізація національних меншин на тлі все більшого акценту на російській мові і культурі, скорочення освіти мовами меншин, а також загальні обмеження основних свобод підривають здатність осіб, що належать до національних меншин, в повній мірі реалізовувати свої права", - сказано в звіті.

Це основні висновки нового звіту про Російську Федерацію, опублікованого сьогодні Консультативним комітетом за Рамковою конвенцією про захист національних меншин (РКНМ), який охоплює період з 2012 по жовтень 2017 року.

У Комітеті не обійшли стороною і тему незаконно анексованого Криму.

"Після анексії Криму та конфлікту на сході України контрольовані урядом ЗМІ розпалюють патріотичну мобілізацію суспільства проти України", - сказано в звіті.

Консультативний комітет зауважив своє занепокоєння тим, що цей дискурс може торкнутися не тільки осіб, що належать до українських національних меншин, а й будь-якого, хто не приєднується до більшості, в тому числі осіб, що належать до інших груп національних меншин.

Документ містить також рекомендації для РФ, зокрема, Рада Європи рекомендує внести зміни в законодавство таким чином, щоб всі особи, що належать до національних меншин, могли користуватися свободою асоціації і користуватися підтримкою своєї культурної діяльності.

Як повідомляв УНН, раніше сьогодні в Росії заявили, що їм немає сенсу повертатися до Парламентської асамблеї Ради Європи.

Українські Національні Новини

Політика