ukenru
rosiya-unikaye-konkretiki-schodo-stanu-zdorovya-balukha-ombudsmen

Росія уникає конкретики щодо стану здоров'я Балуха - Омбудсмен

 • 7404 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Від Росії досі немає новин про українця Володимира Балуха, засудженого в окупованому Криму, та стан його здоров’я. Про це повідомила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає УНН.

"Стурбована, що досі немає новин від РФ про Володимира Балуха та стан його здоров’я. Місяцями вимагаю надати мені можливість відвідування політв’язня та інформацію про стан його здоров'я. Натомість з РФ приходять відповіді, які не містять ніякої конкретики", - заявила Денісова.

З її слів, зараз омбудсмен в РФ звернулася до директора російської служби виконання покарань. "Вона клопотає про мій допуск до Володимира Балуха, якого утримують в так званому "СИЗО №1 УФСИН России по Республике Крым и в г. Севастополь". Нічого нового, окрім банальної відписки. А от результати розгляду звернення Москалькова обіцяє повідомити окремо", - додала вона. 

Також Денісова наголосила, що продовжує наполягати на синхронних відвідуваннях Балуха-Вишинського.

Щодо останнього, Омбудсмен заявила, що "точно знає, що він не скаржиться на погіршення самопочуття". "До нього я вже приїжджала 2 рази. З ним постійно спілкуються мої представники, передають необхідні якісні медикаменти. За 4,5 місяців лікарі 9 разів оглядали Кирила Вишинського. Це підтверджує медична довідка, яку я маю на руках", - вказала вона.

"До Володимира Балуха, до речі, Тетяна Москалькова жодного разу не їздила. Та і довідку про стан здоров'я Уповноважений в РФ жодного разу не надала", - наголосила Денісова.

Раніше у жовтні підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму "пом'якшив" вирок Балуху, зменшивши йому термін перебування в колонії загального режиму на один місяць.

Балух продовжує безстрокове голодування, яку він оголосив 19 березня 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика