rosiya-trimaye-v-chornomu-mori-pyat-raketonosiyiv-36-kalibriv

росія тримає в Чорному морі п'ять ракетоносіїв 36 "Калібрів"

 • 176144 переглядiв

КИЇВ. 14 вересня. УНН. У Чорному морі перебувають п'ять російських кораблів із сумарним залпом 36 крилатих ракет морського базування типу “Калібр”. Про це на брифінгу повідомила начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, передає УНН.

Цитата

"Наразі ситуація досить стабільна, хоча окупанти намагаються створити враження посилення загрози, оскільки збільшили кількість ракетоносіїв – це чотири надводних і один підводний ракетоносій. Сумарна кількість "Калібрів" в такому випадку складає 36 одиниць, які можуть бути застосовані в тому числі й по критичній інфраструктурі України", - розповіла Гуменюк.

Деталі

За її словами, кораблі рф не можуть наблизитися до українського узбережжя.

"Усвідомлюємо, що наблизитися кораблі чорноморського флоту або того, що від нього залишилося, до нашого узбережжя не можуть, оскільки не мають протиповітряної парасолі, яка лежить на дні Чорного моря або яку вони намагалися розгорнути на острові Зміїний, а ми цього їм не дозволили", - сказала Гуменюк.

Доповнення

13 вересня Оперативне командування "Південь" повідомило, що в Чорному морі біля берегів Криму Чорноморський флот росії тримає понад 30 крилатих ракет типу "Калібр".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    росія тримає в Чорному морі п'ять ракетоносіїв 36 "Калібрів"

     • 176144 переглядiв