ukenru
rosiya-ta-kitay-proveli-polit-strategichnikh-bombarduvalnikiv-pid-chas-vizitu-baydenu-do-tokio

росія та Китай провели політ стратегічних бомбардувальників під час візиту Байдену до Токіо

 • 115854 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Китайські та російські бомбардувальники здійснили спільний обліт Японії, заявив у вівторок журналістам міністр оборони Японії Нобуо Кісі, додавши, що Силам повітряної самооборони країни довелося підняти свої винищувачі та вести спостереження. Про це УНН пише з посиланням на The Japan Times.

Деталі

Кісі повідомив, що «військові навчання Китаю та росії під час зустрічі Quad призначені для демонстрації проти Японії, яка приймала країни, і мають провокаційний характер».

Чотири лідери «четвірки» — США, Японія, Індія та Австралія — провели саміт у Токіо в вівторок.

«У той час як міжнародне співтовариство реагує на російську агресію проти України, неприпустимо, щоб Китай вживав такі дії спільно з росією», — зауважив Кісі, додавши, що «це явна ознака того, що ситуація в плані безпеки навколо країни стає дедалі більш серйозною, і ми серйозно стурбовані».

Кісі також сказав, що Японія висловила своє занепокоєння як Китаю, так і росії дипломатичними каналами, і закликала Китай ще раз зіграти відповідальну роль у підтримці миру та безпеки міжнародного співтовариства.

Додамо

Міністерство оборони Китаю підтвердило, що у вівторок ВПС Китаю та росії провели спільне стратегічне повітряне патрулювання над Японським, Східно-Китайським морями та західною частиною Тихого океану.

Спільне патрулювання є частиною щорічного плану воєнного співробітництва між двома країнами, додали у міністерстві оборони.

Раніше у вівторок міністр закордонних справ росії сергій лавров заявив, що Москва має відмовитися від будь-якої залежності від Заходу і що натомість вона зміцнює зв'язки з Китаєм.

Українські Національні Новини

Новини Світу