ukenru
rosiya-prodovzhuye-zlovzhivati-antiteroristichnim-zakonodavstvom-za-politichnimi-motivami-mzs

Росія продовжує зловживати антитерористичним законодавством за політичними мотивами - МЗС

 • 14996 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Політичне переслідування заступника генерального директора кримськотатарського телеканалу ATR Айдера Муждабаєва є зловживанням Росією антитерористичним законодавством за політичними мотивами. Про це у Twitter написав Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УНН.

"Політичне переслідування Айдера Муждабаєва свідчить: Росія продовжує зловживати антитерористичним законодавством за політичними мотивами. Це, зокрема, підриває справжні антитерористичні зусилля міжнародної спільноти та дискредитує їхній інструментарій", - написав міністр.

Зазначимо, цього тижня Муждабаєв повідомив, що проти нього у Росії порушили кримінальну справу за статтею про "публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганду тероризму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постпред Росії при ООН: риторика Києва щодо Москви посилилась при президентстві Зеленського.

Муждабаєв пов’язує відкриття кримінального провадження з дописом у Facebook про необхідність "рятувати Сенцова".

Нагадаємо, уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова вимагає негайного звільнення політв’язня Джеміля Гафарова через критичний стан його здоров’я та відсутність медичного обстеження.

Політичне переслідування Айдера Муждабаєва @aydermuzhdabaev свідчить: Росія продовжує зловживати антитерористичним законодавством за політичними мотивами. Це, зокрема, підриває справжні антитерористичні зусилля міжнародної спільноти та дискредитує їхній інструментарій.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) May 26, 2020

Українські Національні Новини

Політика