ukenru
rosiya-povtorila-v-izyumi-te-scho-zrobila-v-buchi-svit-povinen-vidreaguvati-zelenskiy

росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі, світ повинен відреагувати - Зеленський

 • 207996 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський повідомив, що на Харківщині тривають слідчі дії в районах, які були звільнені від російської окупації. Фіксуються всі злочини рашистів, збираються докази їхньої винуватості. Триває ексгумація тіл на місці масового поховання біля Ізюма, передає УНН.



Цитата

"Знайдені катівні, у яких знущалися з мирних жителів окупованих міст і селищ, приміщення, у яких тримали людей – навіть іноземців. Зокрема, сімох громадян Республіки Шрі-Ланка, студентів Куп’янського медичного коледжу. Ще в березні їх захопили російські солдати і згодом утримували цих людей у підвалі. Лише тепер, після звільнення Харківщини, ці люди були врятовані, їм надається належна медична допомога", - зазначив Зеленський.

Деталі

Він наголосив, що триває ексгумація тіл на місці масового поховання біля Ізюма. Станом на цей час встановлено понад 440 могил. Про кількість похованих там людей ще зарано говорити, слідчі дії тривають. Вже є чіткі докази катувань, знущання з людей.

"Ба більше, є свідчення, що російські солдати, чиї позиції були неподалік цього місця, стріляли по похованих просто для розваги. Світ повинен на все це відреагувати. росія повторила в Ізюмі те, що зробила в Бучі. І ми зараз тільки почали дізнаватися повну правду про те, що відбувалося в цей час на Харківщині", - сказав Зеленський.

Президент додав, що в структурах ООН вже готують групу працівників, яка побуває в цьому місці біля Ізюма.

"Яка побачить і зможе доповісти всім у системі ООН про те, що робили терористи росії. Ми забезпечимо повний доступ журналістів до звільненої території та всіх місць знущання з людей. Ми дамо такий доступ, який дасть змогу повідомити світу, що рашизм має бути засуджений", - наголосив він.

Доповнення 

В Ізюмі знайшли місце масового поховання цивільних та воїнів ЗСУ, мінімум 440 тіл.

Джерело в ООН повідомило CNN, що група Управління зі спостереження за дотриманням прав людини вирушить до Ізюму та його околиць якнайшвидше.

Сенатори США від Демократичної та Республіканської партій – Річард Блюменталь і Ліндсі Грем – презентували законопроєкт про визнання росії країною-спонсором тероризму.

Українські Національні Новини

Війна