ukenru
rosiya-podala-zaperechennya-u-spravi-pro-genotsid-ukrayini-do-mizhnarodnogo-sudu

росія подала заперечення у справі про геноцид України до Міжнародного суду

 • 158908 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. росія представила попередні заперечення проти порушеної Україною справи про геноцид проти Москви, повідомив у четвер Міжнародний суд ООН, передає УНН.

Деталі

У МС, вищому суді ООН зі суперечок між державами, сторони можуть подати попередні заперечення, якщо вони вважають, що суд не має юрисдикції щодо справи.

У листі до ООН у березні Москва стверджувала, що Міжнародний суд не має юрисдикції, оскільки конвенція про геноцид не регулює застосування сили між державами.

Подання заяви означає зміну ставлення Москви до справи Міжнародного суду. росія зараз взаємодіє з судом, тоді як раніше вона пропускала слухання та не подавала документи безпосередньо до суду.

Україна подала позов до Міжнародного суду невдовзі після початку російського вторгнення 24 лютого, заявивши, що заява Москви про те, що вона діяла для запобігання геноциду на сході України, є необґрунтованою.

Під час слухань у березні Україна заявила, що Конвенція ООН про геноцид 1948 року, яку підписали обидві країни, не дозволила запобігти вторгненню.

Після тих слухань, які росія пропустила, судді Міжнародного Суду зобов'язали рф зупинити вторгнення в Україну як екстрений захід, поки вони вивчали суть позову України.

Додамо

Наступним кроком у справі буде розгляд заперечень проти юрисдикції суду. Дата такого відкриття ще не призначена, але очікується, що це станеться за кілька місяців.

Українські Національні Новини

Новини Світу