ukenru
rosiya-pochala-perekachuvati-kazakhstansku-naftu-do-nimechchini

росія почала перекачувати казахстанську нафту до Німеччини

 • 990266 переглядiв

КИЇВ. 27 лютого. УНН. Російська нафтопровідна монополія "Транснафта" заявила у понеділок, що почала перекачувати нафту з Казахстану до Німеччини через Польщу трубопроводом "Дружба", призупинивши при цьому постачання до Польщі, повідомляють російські інформаційні агенції, передає УНН.

Деталі

Хоча Європейський Союз запровадив заборону на морський імпорт нафти з росії 5 грудня, він все ще отримує обсяги трубопроводом, частково для забезпечення постачання до країн ЄС, які не мають виходу до моря.

Казахстанський нафтопровідний оператор "КазТрансОйл" повідомив раніше у понеділок, що відвантажив 20 000 тонн сирої нафти до Німеччини російським нафтопроводом "Дружба".

Агентство ТАРС із посиланням на "Транснафту" повідомило, що оформлення документів на постачання нафти до Польщі у другій половині лютого не оформлене, а польських споживачів відключено.

"Нафта повинна була бути перекачана на польські нафтопереробні заводи у другій половині лютого", - сказав представник. "Однак маршрутні замовлення з підтвердженим ресурсом та транзитною оплатою не виконувались. Крім того, до графіку внесено оперативні зміни, за винятком постачання польським споживачам".

Доповнення

Польський нафтопереробний завод PKN Orlen заявив у суботу, що росія припинила постачання, а він заповнить прогалину з інших джерел.

За словами операторів, постачання нафти до Словаччини та Чехії південною гілкою нафтопроводу "Дружба" триває у звичайному режимі.

Українські Національні Новини

Новини Світу