ukenru
rosiya-pochala-ozbroyuvatisya-i-gotuvatisya-do-maybutnogo-nastupu-foreign-policy

росія почала озброюватися і готуватися до майбутнього наступу - Foreign Policy

 • 909623 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. У найближчі 10 днів очікується новий масштабний наступ росії на сході України, заявив анонімний український військовий чиновник Foreign Рolicy, передає УНН.

Деталі

«У найближчі 10 днів ми очікуємо нового масштабного вторгнення», – заявив український чиновник.

На вихідних міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що очікує сплеску російських операцій у зв'язку з річницею вторгнення, що наближається 24 лютого.

"росія також почала озброюватися і готуватися до майбутнього наступу", - пише видання.

Повідомляється, що "за оцінками українських військових, росія вже має 1800 танків, 3950 бронемашин, 2700 артилерійських систем, 810 радянських реактивних систем залпового вогню, таких як «Град» і «Смерч», 400 винищувачів та 300 вертольотів, готових до нової хвилі атак", про що сказав чиновник.

Пентагон вважає, що кремль почав спрямовувати десятки тисяч військовослужбовців для покриття втрат, понесених внаслідок боїв, що продовжуються, в донбаських містах Бахмут і Соледар, але Київ вважає, що путін міг би піти ще далі, набравши додаткові війська близько 24 лютого.

«Це набагато більше, ніж те, що сталося у першій хвилі. Вони не звертають уваги на жодні жертви чи втрати на (полі бою - ред.)», - сказав український військовий.

Зазначається, що хоча немає жодних ознак того, що путін відмовляється від своєї мети повного захоплення України, аналітики та українські офіційні особи очікують, що наступ буде зосереджено на сході України на тлі сплеску бойових дій у Донецькій та Луганській областях.

«Мені здається, що (начальнику генштабу росії валерію – ред.) герасимову, мабуть, було дано якісь кремлівські вказівки. Я думаю, це включає, якщо вони зможуть, просування до кордонів Донеччини і Луганська», - сказала військовий аналітик з Rand Corporation Дара Массікот, маючи на увазі дві області.

Доповнення

Раніше секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявляв, що під час наступного запланованого наступу російські окупаційні війська можуть піти на північний схід від Харкова чи на південь від Запоріжжя.

6 лютого Financial Times повідомляло, що в найближчі 10 днів рф може розпочати наступ на західну частину Луганської області, а також на південь Донецької.

Українські Національні Новини

Новини Світу