rosiya-planuye-operatsiyu-pid-chuzhim-praporom-u-chornomu-mori-rechnik-derzhdepu-ssha

росія планує операцію під чужим прапором у Чорному морі - речник Держдепу США

 • 150529 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. росія готує операцію під чужим прапором у Чорному морі на тлі останніх ударів по Одесі, дунайській інфраструктурі та зриву "зернової угоди". Про це заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер на брифінгу, повідомляє УНН.

Цитата

«У нас є інформація, яка дозволяє припустити, що вони можуть готувати операцію під чужим прапором. Ми вважаємо, що вони можуть готувати операцію під чужим прапором. Про це свідчать їх погрози суднам, що діють у міжнародних водах, а також напад на Дунаї», - йдеться у повідомленні.

За його словами, США продовжать консультації з партнерами в регіоні щодо того, як знайти альтернативні шляхи вивезення зерна з України. Але він зауважив, що не існує ідеального рішення, яке б дозволило Україні відвантажувати таку ж кількість зерна, як вона це робила в рамках Чорноморської зернової ініціативи, без відкриття цих морських шляхів.

Речник Держдепу запевнив, що Сполучені Штати рішуче засуджують ескалаційні напади росії.

«Ці жорстокі удари додатково покажуть готовність росії використовувати продовольство як зброю у своїй незаконній війні проти України. Кремль хоче позбавити економіку України основного джерела доходу, не звертаючи уваги на нужденних людей у всьому світі, які відчують наслідки та будуть змушені платити вищі ціни за продукти», - наголосив Міллер.

Нагадаємо 

19 липня у міноборони рф зробили чергову заяву-погрозу, що вважатиме кораблі, що йдуть до українських портів у Чорному морі, "перевізниками військових вантажів". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністри ЄС обговорять, як сприяти експорту зерна з України

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Морпіхи знищили російський ударний гелікоптер Ка-52

     • 171833 переглядiв

    Штати уважно стежать за справою Саакашвілі – Держдеп

     • 181856 переглядiв

    Зеленський змінив склад Ставки

     • 200795 переглядiв

    Міністри ЄС обговорять, як сприяти експорту зерна з України

     • 211440 переглядiв