ukenru
rosiya-nese-vidpovidalnist-za-zhertvi-khimatak-v-siriyi-ssha

Росія несе відповідальність за жертви хіматак в Сирії - США

 • 11649 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Державний секретар США Рекс Тіллерсон поклав на Росію частину відповідальності за використання хімічної зброї в Сирії. Про це повідомляє УНН з посиланням на DW.

“Тільки вчора більше 20 цивільних осіб, переважна більшість з яких діти, стали жертвами очевидної атаки із застосуванням хлору”, — зазначив глава Держдепу. За його словам не важливо, хто стоїть за цією конкретної атакою, Росія, в кінцевому рахунку, несе відповідальність за жертви хіматак в Сирії.

Про це він заявив у Парижі, де представники 24 країн оголосили про створення Міжнародного партнерства проти безкарності застосування хімічної зброї.

За словами Тіллерсона, Москва, взявши під захист режим в Дамаску, фактично зрадила міжнародну Конвенцію про заборону хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині заявили, що готові до будь-яких заходів безпеки

Держсекретар мав на увазі повідомлення сирійських правозахисників про те, що напередодні хімічну зброю було, імовірно, застосовано в районі Східної Гути, контрольованому сирійською опозицією. Відповідальність за це правозахисники поклали на режим у Дамаску.

Як повідомляв УНН, президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що Анкара не відступиться у своєму намірі довести операцію у сирійському Афріні до кінця.

Українські Національні Новини

Політика