rosiya-ne-obminyuye-mobilizovanikh-z-lnr-yaki-potrapili-do-ukrayinskogo-polonu-gayday

росія не хоче обмінювати полонених бойовиків з "лнр" – Гайдай

 • 152452 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Чоловіки з так званої "лнр" вимушені переховуватися, щоб не потрапити до лав російської армії. До того ж окупаційна влада не хоче обмінювати їх, якщо вони опинилися в українському полоні. Про це в Telegram повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, інформує УНН.

Цитата

"Полонених бойовиків "лнр" росіяни не хочуть обмінювати, на численні чоловічі вакансії на промислових підприємствах Луганщини набирають вахтовиків з рф. У чоловіків – жителів так званої "лнр" –  практично немає вибору. Або переховуватися до деокупації, або погодитися піти на загибель", – заявив Гайдай.

Деталі

За інформацією голови ОВА, примусово мобілізували 400 працівників шахти Довжанська-Капітальна, а їхні місця зайняли жінки та пенсіонери. Така сама ситуація склалася і у металургійному комбінаті Алчевська.

"Примусова мобілізація торкнулась навіть тих, в кого була бронь. Чоловіки, які ще залишаються в місті, розуміють, що влаштуватися на АМК – це одразу за першою зарплатою отримати повістку. На металургійному комбінаті працюють чоловіки з рф. Місцеві військові їх також затримують на вулиці задля мобілізації, але потім вибачаються і відпускають. Бо - вмирати потрібно місцевим", – наголосив Гайдай.

Також він зазначив, що у Луганську перебуває велика кількість вбитих бойовиків, яких важко упізнати. Серед родичів військовослужбовців так званої народної міліції проводять відбір генетичного матеріалу для подальшої ідентифікації загиблих. Важче повернутися тим живим, які потрапили в полон.

"Як кажуть дружини, росія кинула їх чоловіків в українському полоні і не хоче обмінювати. Обмінюють лише полонених росіян, а мобілізовані з Донбасу нікому не потрібні. Єдина можливість побачити свого чоловіка – деокупація", – резюмував Гайдай.

Доповнення 

У тимчасово захопленій Луганській області російські окупанти посилили примусову мобілізацію.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    росія не хоче обмінювати полонених бойовиків з "лнр" – Гайдай

     • 152452 переглядiв

    росія купує снаряди у КНДР - NYT

     • 189353 переглядiв

    рашисти завдали ракетного удару по гімназії на Донеччині

     • 129654 переглядiв

    Від рук російських окупантів постраждали вже 1123 дитини

     • 131713 переглядiв

    Генштаб ЗСУ: кількість знищених окупантів перевищила 50 тисяч

     • 354721 переглядiв

    Миколаївщина: загарбники вночі поцілили у склад із зерном

     • 97900 переглядiв

    Від заморозків до 23° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 125997 переглядiв

    Кривий Ріг зазнав ракетного удару - Вілкул

     • 168817 переглядiв