ukenru
rosiya-ne-napravlyatime-delegatsiyu-do-parye-cherez-diskriminatsiyu

Росія не направлятиме делегацію до ПАРЄ через "дискримінацію"

 • 9082 переглядiв

КИЇВ. 17 січня. УНН. Державна Дума Росії відмовилась направляти делегацію до Парламентської асамблеї Ради Європи через позбавлення російської сторони права голосу. Про це повідомляє УНН з посиланням на офіційний сайт Держдуми. 

"В нинішньому вигляді ПАРЄ не здатна скасувати дискримінаційні норми регламенту, які дозволяють позбавити російську делегацію права голосу", - йдеться у повідомленні Держдуми.

"Потрібно опиратися на загальновизнані цінності, але не справа Європейських структур намагатися встановити якийсь єдиний аршин для всіх народів, позбавивши прав тих, у кого інакша точка зору, позбавивши права голосу і права думати інакше", - заявив керівник фракції "Єдина Росія" Сергій Неверов у ході обговорення заяви Держдуми щодо участі Росії у ПАРЄ.

Заява про відмову повертати російську делегацію була прийнята одностайно.

Згідно з документом, Росія також не платитиме внесків до бюджету Ради Європи.

Раніше УНН повідомляв, що Рада Федерації підтримала відмову від направлення делегації до ПАРЄ

Нагадаємо, у 2014 році через незаконну анексію Криму Росією резолюцією ПАРЄ російська делегація вперше була позбавлена права голосу, а її члени — права обіймати посади голів комітетів ПАРЄ та входити до складу моніторингових місій. На знак протесту з 2016 року Росія не бере участі у сесіях ПАРЄ.

Українські Національні Новини

Новини Світу