ukenru
rosiya-ne-nadala-yespl-informatsiyu-pro-stan-griba

Росія не надала ЄСПЛ інформацію про стан Гриба

 • 9247 переглядiв

КИЇВ. 18 січня. УНН. Росія не виконала вимогу Європейського суду з прав людини про надання інформації про стан здоров'я незаконно утримуваного в РФ українця Павла Гриба, який сьогодні попросив перенести судове засідання через погане самопочуття. Про це його батько Ігор Гриб написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

“Сьогодні, 18 січня в Ростові-на-Дону відбулось чергове судове засідання. Павло зробив заяву стосовно поганого самопочуття і попросив перенести засідання, але суд відхилив її, мотивуючи це довідкою із СІЗО. Павло повідомив про побиття при затриманні, про те як його душили викрадачі, як знущались та вибивали покази. Та реакція суду нульова”, — йдеться у повідомленні.

Ігор Гриб зазначив, що вимоги Європейського суду з прав людини провести додаткові фахові обстеження і надати про це матеріали до 02 січня 2019 року не виконані. 24-25 січня 2019 року відбудуться наступні судові засідання. Павло, за словами його батька, дуже просить бути на них присутнім українських журналістів.

Як повідомляв УНН, Європейський Союз очікує негайного звільнення незаконно затриманих Росією громадян України Павла Гриба і Едема Бекірова, а також вимагає надати їм необхідний медичний догляд. 

Українські Національні Новини

Політика