rosiya-ne-khoche-na-viyni-prolivati-krov-bagatikh

москва не хоче на війні проливати кров багатих росіян

 • 399600 переглядiв

Деталі

Муніципальна влада москви, ймовірно, погрожує розірвати контракти з будівельними компаніями, якщо вони не виконають квоти на відправку "добровольців" на службу в Україну. За повідомленнями, одній з компаній було поставлено завдання набрати 30 добровольців до кінця серпня 2023 року.

Цей крок, ймовірно, в першу чергу вплине на етнічні меншини з бідніших регіонів росії, таких як Дагестан і країни Центральної Азії, які складають більшість будівельників у москві, зазначають аналітики.

На їх думку, цілком ймовірно, що мер москви сергій собянін принаймні мовчазно підтримав цей крок. Він продовжує свій послужний список спроб мінімізувати вплив конфлікту на заможних москвичів, водночас підтримуючи військові зусилля.

Доповнення

Наприкінці червня прокуратура Казахстану повідомила, про випадки спроб вербування на півночі країни місцевих жителів на війну в Україні на боці російської армії. Від початку військового вторгнення росії в Україну громадян країн Центральної Азії активно вербують на війну.

Однак рекрутинг найчастіше відбувався на території росії. Мігрантам роздавали листівки біля метро із закликом вступити в армію заради "відродження великої росії". У громадському транспорті москви було розміщено оголошення про набір до російської армії киргизькою, узбецькою і таджицькою мовами.

Повідомлялося про тиск і примус іноземців з Центральної Азії до підписання військового контракту в міграційній службі.

Втрати росіян за минулий тиждень склали 4380 живою силою та 631 одиницею озброєння та військовою технікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: ЗСУ за 5 тижнів звільнили стільки території, скільки росіяни захопили за пів року

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    москва не хоче на війні проливати кров багатих росіян

     • 399600 переглядiв

    У небі над Україною вночі знищили 26 з 28 ворожих "шахедів"

     • 499062 переглядiв