ukenru
rosiya-ne-bude-boykotuvati-pereneseniy-iz-sochi-chempionat-svitu-iz-bobsleyu-i-skeletonu

Росія не буде бойкотувати перенесений із Сочі чемпіонат світу із бобслею і скелетону

 • 7540 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Збірна Росія з бобслею і скелетону не бойкотуватиме чемпіонат світу 2017 року, який за рішенням міжнародної федерації був перенесений з Росії в іншу країну. Про це заявив президент Федерації бобслею Росії Олександр Зубков, передає УНН з посиланням на ТАСС.

“Я вам на 100 відсотків можу гарантувати, що чемпіонат світу з бобслею і скелетону, який пройде не в нашій країні, ми бойкотувати не будемо. Приїдемо і будемо доводити, що на будь-якому чемпіонаті світу ми можемо боротися. Доведемо також, що є світовими лідерами і будемо боротися за медалі”, — сказав О.Зубков.

Як повідомляв УНН, 13 грудня Міжнародна федерація бобслею і скелетону (IBSF) вирішила перенести чемпіонат світу із Сочі в інше місце.

Нагадаємо, 11 грудня латвійська збірна зі скелетону на чолі з неодноразовим чемпіоном світу Мартіном Дукурсом оголосила бойкот чемпіонату світу 2017 року, який в лютому мав відбутися у російському Сочі.

Також німецька федерація бобслею і санного спорту виступила проти бойкоту чемпіонату світу з бобслею і скелетону, але запропонувала перенести змагання із Росії в іншу країну.

Таке рішення пов'язано із допінг-скандалом за участю російських спорстменів.

Зазначимо, 9 грудня канадський юрист Річард Макларен у своїй доповіді, підготовленій для Всесвітнього антидопінгового агентства, зазначив, що більше тисячі російських спортсменів з літніх, зимових і паралімпійських видів спорту безпосередньо задіяні в маніпуляціях з допінгом.

Зокрема встановлено, що Росія виграла чотири золоті медалі на зимовій Олімпіаді в Сочі з грубим порушенням антидопінгових правил.

Як повідомляв УНН, Міжнародний олімпійський комітет повторно перевірить 254 допінг-проб російських спортсменів, взятих під час зимових Олімпійських ігор у 2014 році, що відбулися у Сочі.

Українські Національні Новини

Спорт