ukenru
rosiya-nayblizhchimi-tizhnyami-ymovirno-bilshe-pokladatimetsya-na-artileriyu-dlya-prosuvannya-na-donbasi-britanska-rozvidka

росія найближчими тижнями, ймовірно, більше покладатиметься на артилерію для просування на Донбасі - британська розвідка

 • 99311 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Найближчими тижнями росія, ймовірно, більше покладатиметься на артилерію, намагаючись набрати обертів у своєму наступі на Донбасі, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у щоденному звіті на основі розвідданих, пише УНН.

Цитата

"Найближчими тижнями росія, швидше за все, продовжить значною мірою покладатися на масовані артилерійські удари, намагаючись відновити темп свого просування на Донбасі", - повідомили у британській розвідці.

Деталі

У британській розвідці навели приклад Чернігівщини, на північ від Києва, де близько 3500 будівель було зруйновано або пошкоджено під час облишеного росією наступу на українську столицю. 80% збитків завдано житловим будинкам.

Масштаб цієї шкоди свідчить про готовність росії використовувати артилерію проти населених пунктів, додали у британській розвідці.

"росія, ймовірно, вдалася до дедалі більшого використання невиборчих артилерійських обстрілів через обмежені можливості виявлення цілей та небажання ризикувати регулярно літати бойовими літаками за межами своєї лінії фронту", - вказали у британській розвідці.

Доповнення

За даними британської розвідки, запаси високоточних боєприпасів росії виснажені.

Українські Національні Новини

Суспільство