rosiya-nakopichila-menshe-dalekobiynikh-raket-nizh-vipustila-po-ukrayini-minulogo-roku-ignat

росія накопичила менше далекобійних ракет, ніж випустила по Україні минулого року - Ігнат

 • 12260 переглядiв

Київ. 17 листопада. УНН. На сьогодні запас високоточних ракет у росії не перевищує 800-850, а минулої зими для атак по Україні росія застосувала 1000 ракет, 750 з яких було збито. Про це в ефірі телемарафону сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає УНН.

Цитата

«Цифру у 800-850 ракет давало ГУР, це загальна кількість далекобійних та високоточних ракет, які росія має сьогодні. Вона включає «іскандери», «кинджали», «калібри», ракети типу «Х-101», «Х-555». Також до неї можна доплюсувати «онікси», «Х-35», «Х-31», «Х-22», ще є «С-300». Але не треба виривати цифри з контексту, ми не намагаємося лякати», - сказав він.

Деталі

Він нагадав, що минулого року Україна пережила серйозну зиму з несподіваною атакою тисячі дронів, тисячі крилатих ракет, з яких 750 було збито. Минулого року Україна мала лише кілька батарей західної зброї. Ігнат зазначив, що сьогодні на озброєнні в України значно більше системи ППО західного зразка. Але водночас старі радянські системи вже виснажені в плані запчастин та боєкомплекту.

Нагадаємо

Напередодні керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, що росія продовжує накопичувати військовий потенціал у тимчасово окупованому Криму. При цьому наразі відомо про готовність 800 ракет ворога.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    На заході України випав перший сніг

     • 16180 переглядiв