ukenru
rosiya-mozhe-dostrokovo-znischiti-svoyu-khimichnu-zbroyu

Росія може достроково знищити свою хімічну зброю

 • 8698 переглядiв

КИЇВ. 13 березня УНН. Міжнародні зобов'язання Російської Федерації передбачають завершити ліквідацію найбільшого у світі арсеналу хімічної зброї країни до кінця 2018 року, проте відповідні роботи можуть бути виконані раніше, передає УНН з посиланням на прес-службу президента РФ.

“Наші міжнародні зобов'язання приписують нам до 31 грудня 2018 року завершити цю роботу. Але, хочу вам доповісти, якщо ми будемо рухатися такими ж темпами, якщо не буде ніяких технологічних затримок, то і фінансово, і технологічно, і кадрово, можливо, ми зуміємо завершити цю роботу поточного року ”, - доповів повноважний представник президента Росії в Приволзькому федеральному окрузі Михайло Бабич на зустрічі з Володимиром Путіним.

М. Бабич є головою Державної комісії з хімічного роззброєння.

За його словами, російські запаси хімічної зброї становлять 40 тисяч тонн, американський арсенал складає 27 тисяч тонн, ще 3,5 тисячі тонн розподілені між рештою країн світу.

Наразі роботи з ліквідації боєприпасів зосереджені в Росії на одному об’єкті “Кізнер” в Републіці Удмуртія. Загалом Російська Федерація витратила на цю державну програму 330 млрд. рублів.

Нагадаємо, Росія розгорнула на своїй території крилаті ракети наземного базування.

Українські Національні Новини

Новини Світу